Mijn inspiratie


Edo Barends is een muziek liefhebber en is hij geïnspireerd in diverse muziekstijlen w.o. Seventies, Eighties, R&B, Soul, Engelstalig maar natuurlijk ook Nederlandstalig.

Soul & RNB


Tijdens Edo zijn jeugd werd er door zijn moeder veel soul muziek gedraaid. Vandaar de liefde voor de soul hits. Van Ray Charles, Otis Redding, James Brown tot Luther Vandross. Ook werd Edo een enorme fan van de muziek van Elvis Presley.

Edo zingt vanuit zijn hart en dat is soul!

Seventies & eighties


Edo's favoriete band is Earth Wind & Fire. Deze veelzijdige band heeft enorm veel verschillende muziekstijlen samengevoegd zoals, soul, funk, jazz-en discomuziek. Deze muziek leeft en heeft vele raakvlakken op de muziek van nu.

Kool and the Gang, Donna Summer en The Real Thing zijn eveneens enorme inspiratiebronnen voor Edo! Daarom is het voor Edo een genot om deze seventies & eighties songs ten gehore te brengen bij het publiek.

Engelstalig


Tom Jones heeft voor Edo een grote indruk achter gelaten vanwege zijn grote stembereik en charisma. Deze wereldartiest heeft een gouden stem en een enorm doorzettingsvermogen.

Met zijn muziek wist hij jong en oud publiek te bereiken. Edo houdt van Engelstalige songs en kan daar zijn emotie en liefde voor muziek in kwijt (soul) met zijn eigen stemgeluid.

Nederlandstalig


Op Nederlandstalig gebied is André Hazes Edo's favoriete zanger! De simpelheid en de passie van Hazes die hij in zijn muziek stopte heeft hij een groot publiek bereikt.

Nederlandstalige muziek is herkenbaar en daarom zingt Edo dit met veel plezier!